Zaken doen in Friesland

Hoe beginnen met zaken te doen in Friesland?
Meer

Wanneer je misschien begonnen bent met een onderneming heb je vaak het probleem dat je nog niet echt connecties hebt om mee samen te werken. Het is belangrijk dat je al vanaf in het begin zakenrelaties hebt in Friesland. Misschien heb je al verschillende keren geprobeerd om contact op te zoeken via Linkedin. Dit is zeker een van de manieren waarop je nieuwe zakenrelaties kan opbouwen afhankelijk van welke zakenpartners je exact zoekt. Friesland biedt tal van mogelijkheden om te netwerken. Als je gewoon een onderneming wilt beginnen moet je je goed bewust zijn van de locatie van je zaak. Friesland ligt meer in het noorden van Nederland waardoor je altijd gebruik kunt maken van de kust en de omliggende accommodaties.

zaken in Friesland

Dingen die je niet uit het oog mag verliezen

Vaak is het zeer verstandig dat je eerst eens leert kennismaken met de omliggende zaken zodat je elkaar beter leert kennen. Het kan enorm winstgevend zijn als je bestaande klanten van andere zaken direct naar jouw onderneming kan brengen. Dit bespaart je veel tijd en vooral geld om reclame te maken.

Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat in de nabije geleden activiteiten de eigenaars verschillende folders of affiches van jouw zaak kunnen leggen zodat ze korting krijgen en ze dus meer geneigd zijn, om eens een bezoekje te brengen aan jouw zaak. 

Friesland is gekend om zijn rustige dorpjes en gezellige establissementen langs de kunt. Het beginnen van een horeca kan heel lucratief zijn maar de concurrentie is dan ook bikkelhard. Als je een franchise hebt kun je altijd eens de lokale bevolking aanspreken en hen een persoonlijk vragen wat er misschien nog ontbreekt aan Friesland.

 Friesland zaken

Behoeften van de Frieslanders begrijpen

Behoeften van de Frieslanders begrijpen

Misschien willen ze meer artisanale ondernemingen, of meer gericht op milieuvriendelijkheid. Zomaar een zaak beginnen in Friesland zonder eerst de behoeften en de noden van de bevolking te begrijpen is compleet zinloos.

Als je toch wilt beginnen met een restaurant kan je klanten die er al zijn geweest eens kort ondervragen om te weten wat de concurrentie hun sterke en zwakke punten zijn. Bij het starten van een onderneming in Friesland mag je bijna nooit meespelen met de sterke punten van de concurrent, tenzij je die kan overtroeven natuurlijk. Het is altijd slimmer om je eigen sterktes te creëren of een blue ocean strategie te vinden.

 Friesland zaken

Zakelijke Nieuws

Influencer marketing: de beste manier om jouw doelgroep te bereiken

Waarom influencer marketing werktAuthenticiteit en geloofwaardigheidInfluencer marketing werkt omdat het gebaseerd is op authenticiteit en geloofwaardigheid. Volgers van influencers vertrouwen op de aanbevelingen en meningen van deze personen, omdat ze zich ermee...

Alles wat je moet weten over de gig economie in Nederland

Wat is gig economie?Wat is de gig economie?De gig economie, ook wel bekend als de kluseconomie of platformeconomie, verwijst naar een arbeidsmarkt waarin tijdelijke, flexibele en freelance opdrachten centraal staan. Het is een economisch model waarbij individuen via...

Wat zijn de kosten om een website te laten maken

De voordelen van een professioneel ontworpen websiteProfessionele uitstralingEen professioneel ontworpen website geeft direct een goede indruk van uw bedrijf of organisatie. Het design, de kleuren, de typografie en de lay-out worden zorgvuldig gekozen om uw...