Na je eigen huis, is je kantoor waarschijnlijk de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Samen met je collega’s zit je de hele dag achter een bureau te werken en iedereen werkt anders. In dit artikel beschrijven wij een aantal herkenbare ergernissen op kantoor.

Printers die niet werken

Aargh, het is weer zo ver. De printer zit weer eens vast of maakt geen verbinding. Het is een klassiek verhaal, dat enorm vaak terugkomt. Waarschijnlijk komt dit door een lage kwaliteit printer of slecht onderhoud van de printer. Gelukkig zijn er bedrijven die beide problemen op kunnen lossen. Zo verkoopt Refurbished Printer goedkope tweedehands printers en doet het bedrijf uitgebreide onderhoudsbeurten voor je printer, zodat deze veel langer mee gaat.

Het verkeerde radiostation

Iedereen heeft een andere muzieksmaak, dat is nu eenmaal zo. Wanneer er dus een radiostation aangezet wordt op kantoor, is de kans erg groot dat niet iedereen dat leuk vind. Daarom zul je altijd wel één of twee collega’s zien die met oordopjes in hun oren hun eigen muziek afspelen, of die regelmatig klagen over de slechte muziekkeuze. Een goede oplossing? Wissel om de dag van radiostation en maak een schema. Zo stel je iedereen tevreden.

Een te warm of te koud kantoor

Een kantoor dat te koud is, is vervelend. Je zit continu te rillen, hebt last van koud zweet of je moet steeds heel erg dikke truien aandoen en warme koppen thee halen om een beetje op temperatuur te blijven. Wanneer je kantoor te koud is, blijf je echter nog wel lekker een beetje actief.

Als je kantoor te warm is, is dat net zo vervelend. Zelfs in de winter zit je vast aan t-shirtjes met korte mouwen, terwijl het buiten bijna vriest. Op de werkvloer is het bijna onmogelijk om de ideale temperatuur te vinden, het is net zoiets als het radiostation: de een vindt dit fijn, de ander vindt het vijf graden te koud of te warm.

Klusjes die niet gebeuren

Als het printerpapier op is, de vaatwasser niet is aangezet, de koffiebonen weer eens op zijn of de vuilnisbak weer niet is leeggemaakt, kan dat echt het bloed onder je nagels vandaan halen. Veel mensen die op kantoor werken hebben daar wel verhalen over en kunnen hier uitgebreid over mee praten. Om dit op te lossen kun je het beste een schemaatje maken waarop staat wie wanneer welke taken heeft. Zo kun je heel duidelijk met elkaar afspreken wat wanneer moet gebeuren en wie dat dan moet doen. Je loopt dan minder snel de kans dat er iets op is, of dat er iets niet gebeurd.