Aanstekers zijn kleine maar krachtige items die bijna overal ter wereld worden gebruikt om sigaretten, kaarsen, barbecues en andere dingen aan te steken. Maar wist je dat aanstekers ook geweldige marketingtools zijn? Door je bedrijfsnaam, logo of een andere gepersonaliseerde afbeelding op aanstekers te laten bedrukken, kan je je merk op een leuke en functionele manier promoten.

Waarom aanstekers bedrukken?

Het bedrukken van aanstekers is een slimme manier om je merk te promoten. Aanstekers zijn immers alledaagse gebruiksvoorwerpen die door mensen van alle leeftijden en achtergronden worden gebruikt. Door je bedrijfsnaam, logo of afbeelding op aanstekers te laten bedrukken, creëer je een sterk visueel beeld waardoor jouw merk in het geheugen van mensen gegrift zal staan. Wanneer (potentiële) klanten jouw gepersonaliseerde aanstekers gebruiken, zullen ze zich jouw merk herinneren en het misschien zelfs aan anderen aanbevelen.

Welk type aanstekers kan worden bedrukt?

Er zijn verschillende soorten aanstekers die kunnen worden bedrukt. De meest voorkomende zijn wegwerp- en herbruikbare aanstekers. Wegwerpaanstekers zijn vaak goedkoop en de naam zegt het al: na gebruik kunnen ze niet meer worden bijgevuld. Ze zijn handig om in bulk te bestellen en uit te delen op evenementen en beurzen.

Herbruikbare aanstekers zijn duurzamer en kunnen worden bijgevuld. Ze zijn een populair item voor promotie omdat ze langer meegaan dan wegwerpaanstekers. Populaire merken zoals BIC en Zippo produceren herbruikbare aanstekers die kunnen worden bedrukt.

Welke soorten bedrukking zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten bedrukkingstechnieken die kunnen worden gebruikt om aanstekers te bedrukken. De meest gebruikte technieken zijn zeefdruk, tampondruk en digitale druk.

Zeefdruk is een traditionele methode die wordt gebruikt om op grote schaal aanstekers te bedrukken. Zeefdruk is ideaal voor eenvoudige logo’s of afbeeldingen met een beperkt aantal kleuren.

Tampondruk is een proces waarbij een siliconenmal van de afbeelding wordt gemaakt en vervolgens op de aansteker wordt gedrukt. Het is ideaal voor complexere ontwerpen en afbeeldingen met fijne details.

Digitale druk is een technologie waarmee full color afbeeldingen op aanstekers gedrukt kunnen worden. Het is ideaal voor afbeeldingen met veel kleur of afbeeldingen met een hoog detailniveau.

Meer weten?

Voor meer informatie over bedrukte aanstekers ga je naar BudgetGift.nl. Hier vindt je tevens een ruim assortiment aan te bedrukken aanstekers tegen scherpe prijzen. Neem snel een kijkje en wie weet maak je binnenkort indruk op jouw klanten met je eigen gepersonaliseerde aansteke