Internationale zaken

Hoe moet je zaken doen in het buitenland?
Meer

Weten wie je zakenpartner is

Misschien heb je al eens een verdacht telefoontje gekregen van mensen die beweren dat je geld kunt verdienen door bepaalde zaken te versturen naar het buitenland en dan daarmee de markt in je eigen land te veroveren doordat die persoon in kwestie je artikelen zal sturen(die nooit aankomen) die compleet nieuw zijn in jouw land. Vooraleer je zaken doet raadpleeg je best eens het handelsregister van het land. Meestal kun je dan controleren of dat de zaak effectief bestaat.

Offshore-gebieden

Als je het handelsregister raadpleegt van de lokale overheid en je ziet dat de onderneming effectief bestaat is dit niet voldoende. Het is vaak zo dat meer en meer ondernemingen werken met brievenbusmaatschappijen.

Je zult hier waarschijnlijk al eerder van hebben gehoordt. Ondernemingen met brievenbusmaatschappijen omzeilen meestal de lokale belastingwetten door hun domiciliëring te plaatsen in andere landen. Meestal zijn dit dan derdewereldlanden die er alleen maar slechter van worden. Men heeft daar zogezegd een onderneming die eigenlijk gevestigd is in londen bijvoorbeeld. Ze vallen dan onder de belastingwetgeving van de belastingparadijzen waardoor ze bijna geen belastingen of andere rechten moeten betalen.

internationaal zaken doen

Corruptie kan overal op de loer liggen

Het lijkt niet vanzelfsprekend dat je eerst wat research werkt gaat doen als je een nieuw contract aan de haak hebt in het buitenland. De meeste landen die tot de World Trade Organisation behoren zijn vaak landen die je kunt betrouwen.

We hebben al eerder aangegeven dat je het handelsregister moet bekijken voordat je zaken doen. Het kan misschien zijn dat de onderneming effectief bestaat maar misschien geen goede cijfers kan voorleggen.Bijvoorbeeld schulden, kapitaal, vreemd vermogen etc. Wanneer je je research doet kan altijd eens kijken naar het laatste nieuws over je potentiële zakenpartner in het buitenland. Als de onderneming in het verleden als eens in de problemen heeft gezeten kun je best maar een andere zakenpartner zoeken.

Enorm veel mogelijkheden

Natuurlijk proberen we je niet bang te maken om internationale partners te zoeken want het biedt tal van kansen die anders niet zo krijgen. Je wordt volledig blootgesteld aan een nieuwe cultuur en bevolking die jouw dienst of product misschien wel smaken.

Het is ook altijd een persoonlijke verrijking als eens langsgaat in een ander land. Die persoonlijke vernieuwing kan zeker ook overslaan naar je creatieve ideeën in je zaak waaraan je waarschijnlijk nog niet gedacht zo hebben.