Het leven in Friesland

Meer

Vakantie in Friesland

Friesland is een geweldige plek om je vakantie door te brengen in eigen land. Friesland biedt je tal van mogelijkheden om je te ontspannen en te relaxen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende Friese meren waar je je tijdens de Elfstedentocht op kunt verheugen. Omdat de provincie juist bekend is geworden door de vele schaatsmogelijkheden zijn er dan ook diverse schaatsactiviteiten door het jaar.

Friesland

In Heerenveen heb je het Thialf ijsstadion waar elke jaar internationale schaatswedstrijden worden gehouden. Je kunt natuurlijk zelf ook eens de schaatsen aantrekken tijdens het off seizoen. Doordat Friesland zo noordelijk gericht is in Nederland bevinden zich verschillende kustlijnen waaraan je lekker kunt zonnebaden of eens met de kinderen erop uit trekken.

Ben je eerder een avonturier? Dan kun je gerust eens een ritje maken op een mountainbike die je lokaal kan huren. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is ideaal als je jezelf eens wilt terugtrekken of lekker wilt overnachten tussen de sterren. Uiteraard zijn ook tal van restaurants aanwezig waarbij je lekker kunt eten.

Vakantie in Friesland

Enkele weetjes en feiten over Friesland

over Friesland

De Frieslanders scoren hoog op de schaal van gelukkigheid en over het algemeen vinden ze dat ze een goed leven hebben. Als je Friesland vergelijkt met de rest van Nederland zijn er toch nog een tal dingen misschien iets minder zijn voor de provincie. Zo is bijvoorbeeld ligt de werkloosheid hoger dan het gemiddelde in Nederland. Er ontstaat ook steeds meer en meer vergrijzing in Friesland van de 65 plusser. Dit terwijl het aantal jongeren eigenlijk daalt.

De Frieslanders mogen wel trots zijn op hun uitermate groene landschappen met veel natuur en ruimte. Volgens de inwoners is het landschap er wel op achteruit gegaan de voorbije vijf jaar. Als je in Friesland woont heb je dan weer de beste luchtkwaliteit van Nederland. De chauffeurs van de provincie mogen zich ook de beste van Nederland noemen. Uit een onderzoek bleek dat ze 24% minder schade hadden dan het vorig jaar.

Friesland