Slapen is erg belangrijk, het geeft je energie en het zorgt ervoor dat je fit bent en blijft. Een fijne slaapkamer is dan ook een musthave. Naast een heerlijk bed is een goede verwarming in de slaapkamer aan te raden. Op het gebied van radiatoren is alles mogelijk, maar welke radiator past er het beste in de slaapkamer? En waar moet je precies op letten? Hieronder lees je de beste tips over radiatoren voor in de slaapkamer.

Juiste temperatuur in de slaapkamer

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat de ruimte waarin je slaapt niet te koud en niet te warm is. Een te koude ruimte zorgt ervoor dat je vaker wakker wordt, doordat je ligt te rillen of op zoek gaat naar extra kleding. Een te warme kamer zorgt ervoor dat je zwetend wakker wordt en onrustig slaapt. Een te koude slaapkamer kun je gemakkelijk voorkomen door een goede radiator in je slaapkamer te hangen. De perfecte slaapkamer temperatuur ligt tussen de 15 en 19 graden. Met deze temperatuur bereik je gemakkelijk een diepe slaap en dat zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt.

Hoeveel radiatoren in de slaapkamer?

Voor de slaapkamer kun je voor één of meerdere radiatoren kiezen. Meestal heb je voor de slaapkamer wel genoeg aan één radiator. Mocht je een grote slaapkamer hebben of bijvoorbeeld een aangrenzende walk-in-closet dan kun je altijd gaan voor twee of zelfs meer radiatoren. Het is altijd slim om van te voren de capaciteit te berekenen die je nodig hebt voor in jouw slaapkamer. Zo weet je direct of je aan één radiator genoeg hebt. Bedenk ook wat je naast slapen allemaal gaat doen in de slaapkamer. Wanneer je slaapkamer naast plek om te rusten ook een plek is om te werken of om televisie te kijken dan is het fijn dat je de ruimte goed kan verwarmen, dus misschien heb je er dan wel meer dan één nodig.

Verschillende radiatoren voor in de slaapkamer

Wanneer je een radiator voor in de slaapkamer gaat uitzoeken dan is het slim om rekening te houden met de plek. Komt de radiator onder het raam? Dan kun je het beste voor een horizontale radiator gaan. Komt de radiator tussen twee hoge ramen in? Dan kun je voor een verticale radiator gaan. Een modern interieur? Dan kun je voor een design radiator gaan. Deze radiatoren zien er modern en stijlvol uit en zijn in veel verschillende vormen, breedtes en lengtes verkrijgbaar. Ook heb je ze in diverse kleuren. Denk aan zwart, wit, zilver, paars, oranje en rood. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Naast deze radiatoren zijn paneelradiatoren en ledenradiatoren ook populair om in de slaapkamer te gebruiken. Heb je hoge ramen in de slaapkamer die tot aan de vloer doorlopen? Dan wil je natuurlijk niet een grote radiator voor het raam zetten. Speciaal voor de grote ramen bestaan er raamradiatoren. Zo’n radiator is maximaal 20 centimeter hoog en wordt aan de vloer bevestigd. Op deze manier kun je optimaal genieten van de lichtinval. Wil je graag online een radiator bestellen? Je kunt eenvoudig radiatoren kopen bij Afium.nl.