Als je een eigen bedrijf hebt en wel eens werkzaamheden aan je woning of bedrijfspanden moet uitvoeren, dan is de kans groot dat je daar ook een steiger voor nodig hebt. Er zijn steeds meer ondernemers die kiezen voor het aanschaffen van een tweedehands steiger. Wil je weten waarom je ook zou moeten kiezen voor een tweedehands steiger? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Een tweedehands steiger is goedkoop

Het aanschaffen van een tweedehands steiger is voor startende ondernemers altijd de beste keuze die er is. Dat heeft ermee te maken dat nieuwe steigers duizenden euro’s kunnen kosten en je juist op tweedehands steigers honderden euro’s kunt besparen. Het geld dat je hiermee bespaart kan je steken in het aanschaffen van andere gereedschappen, middelen of in de groei van je startende ondernemer. Wil je weten wat een tweedehands steiger kost? Dan is het aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. 

Tweedehands is vaak gereviseerd

Wanneer je een tweedehands steiger aanschaft bij een bedrijf, dan is de kans groot dat de volledige steiger gereviseerd is. Het reviseren van een steiger is ook zeer belangrijk, want alleen daarmee kan de levensduur, kwaliteit en veiligheid van de steiger gewaarborgd worden. Dit is dan ook precies de reden waarom het eigenlijk nooit verstandig is om een tweedehands steiger van een particulier over te nemen. Je weet namelijk niet welke onderdelen aan vervanging toe zijn. 

Extra onderdelen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je al een steiger hebt, maar deze steiger wilt uitbreiden of juist extra onderdelen achter de hand wilt hebben. Het is dan zeker een optie om telkens nieuwe onderdelen aan te schaffen, maar dit kost veel tijd. Je moet bijvoorbeeld eerst kijken welke soort of merk steiger je hebt, en daarna is het nog nodig om te kijken welk onderdeel je nodig hebt. Waar veel ondernemers voor kiezen, en dat is een verstandige keuze, is het aanschaffen van een tweedehands steiger voor extra onderdelen. Houd er wel rekening mee dat dit een flinke investering kan zijn, maar dat de investering zich in de loop van de jaren vanzelf zal terugbetalen. Je bespaart immers veel tijd en dus geld!